mgr inż. Agnieszka Sośnicka

Chcę dobrze i zdrowo odżywiać się

To co jemy i jak się odżywiamy, ma kolosalny wpływ na stan naszego zdrowia a także samopoczucie psychiczne i fizyczne. W trakcie różnych terapii żywieniowych można łatwo zauwazyć jak osoby, kóre zmieniają swój sposób żywienia odzyskują wigor, siły i chęci do życia. To stało się inspiracją do zaoferowania specjalnego pakietu usług skierowanego do osób, które pragną zweryfikować swój dotychczasowy sposób odżywiania aby po prostu poczuć się lepiej.

Pakiet pomocy obejmuje:

  • szczegółową analizę i ocenę aktualnej wagi i składu ciała
  • analizę i ocenę zachowań żywieniowych i stylu życia mogących mieć wpływ na zdrowie i poziom samopoczucia
  • szczegółową analizę i ocenę spożycia  kilkudziesięciu składników pokarmowych w diecie wraz z obszernym raportem opisowym
  • szczegółowy wywiad zdrowotny w celu ustalenia dodatkowych zaleceń dietetycznych
  • zlecenie odpowiednich badań laboratoryjnych w kontekście zdiagnozowania organizmu i wykluczenia ewentualnych zaburzeń w stanie zdrowia
  • przygotowanie szczegółowego planu żywienia obejmującego pakiet jadłospisów dniowych (na każdy osobno dzień terapii). Plan żywienia jest ściśle dopasowany do aktualnego problemu, stawianego celu, stanu zdrowia, upodobań smakowych, umiejętności kulinarnych, itp. Zawiera wszystkie gramatury i opisy przygotowania potraw. 
  • opracowanie szczegółowej listy zakupów ułatwiającej realizację diety
  • opracowanie listy specjalnych zadań terapeutycznych 
  • odpowiednie ukierunkowanie w zakresie dodatkowych ćwiczeń fizycznych

Polecane artykuły

Kiełki

Ziarno dla celów medycznych kiełkowano na Dalekim Wschodzie przez tysiące lat. Szczególne zasługi ma w tym względzie cesarz Chin, Shen Wung, który żył 2800 lat ...

czytaj więcej

Jeść czy nie jeść?

Takie pytanie zadaje wiele osób, jeśli chodzi o warzywa „sztucznie” hodowane. Jeszcze do niedawna ukazywały się na rynku wczesną wiosną jako nowalijki. Nazwa pozostała, a ...

czytaj więcej

Migdałowa dawka zdrowia

Najodpowiedniejszy klimat dla uprawy migdałów mają obrzeża pustyń w podgórskich rejonach środkowej Azji, tereny Mongolii i Chin. Znano je tam od kilku tysięcy lat. Kupcy ...

czytaj więcej

Cukier nie jest taki słodki

Płatki kukurydziane zalane niskotłuszczowym mlekiem oraz szklanka soku pomarańczowego na śniadanie, powinny służyć zdrowiu i zgrabnej sylwetce. Gdyby takie danie porównać do posiłku składającego się ...

czytaj więcej
POKAŻ